Novinky

Koprová omáčka

Vaříme a pečeme se sladidlem DIAVITA

Koprová omáčka

Suroviny:

2 dcl mléka

1 dcl smetany

50 g hladké mouky

30 g tuku

5 g čerstvého kopru nebo 10 g kopru naloženého

citrónová šťáva nebo ocet

sůl

1 polévková lžíce sladidla DIAVITA

Postup:

Rozehřejeme tuk, přidáme hladkou mouku. Připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou nebo vývarem. Vaříme cca 30 minut. Povařený základ na omáčku rozředíme teplým mlékem, přidáme kopr a dále provařujeme na mírném ohni dalších 10 minut. Nakonec přidáme smetanu, citrónovou šťávu nebo ocet a sladidlo DIAVITA, dle chuti přisolíme. Podáváme s knedlíkem nebo vařenými bramborami, doporučujeme přidat vařené hovězí maso nebo natvrdo uvařené vejce.

Přejeme dobrou chuť!